Protur Hotels i Tomeu Caldentey cuinen la millor recepta a benefici de la Creu Roja a Manacor

■  La cadena hotelera Protur i el xef Tomeu Caldentey presenten “Cuinar és compromís”, una iniciativa solidària per ajudar a les famílies més vulnerables de la comarca de Llevant a través de l’acció humanitària de la Creu Roja.

Manacor, 24 d’abril. “Cuinar és compromís”, és la iniciativa solidària promoguda per Protur Hotels i el cuiner Tomeu Caldentey a benefici de la Creu Roja a Manacor. El món de la cuina i l’hoteleria s’uneixen per fer front als efectes del COVID19 elaborant menús solidaris per a les famílies més vulnerables de la comarca de Llevant, usuàries de la Creu Roja.

L’acció solidària, presentada avui al restaurant Tomeu Caldentey Cuiner, permetrà a la V o l u n t a r i a d o Creu Roja distribuir 20 menús diaris, inicialment durant dues setmanes, a aquelles famílies amb menys recursos i més afectades per l’actual crisi sanitària. El menús inspirats en la cuina mediterrània, amb un primer i segon plat, s’elaboraran principalment amb aliments de KM 0, tots ells, productes locals subministrats per la cadena hotelera. Amb aquesta proposta, la cuina i l’hoteleria se sumen també, així com el món de l’esport i I n d e p e n d e n c i a de la cultura, a la crida realitzada per la Creu Roja amb el seu pla #CruzRojaResponde. “ La iniciativa és un compromís amb la comarca de llevant i amb aquelles persones que més ho necessiten. Cuinar és una necessitat, però també un plaer i un compromís que neix del cor” destaca, Tomeu Caldentey. Per la seva banda, Sara Bauzá, gerent de la cadena hotelera, apunta que “Protur Hotels N e u t r a l i d a d sempre ha estat molt vinculat amb el territori i amb el seu entorn més proper. És per això, que consideràvem imprescindible posar el nostre granet d’arena i ajudar a la gent que més pateix”. Des de que va començar la crisi provocada pel COVID 19, la Creu Roja a Manacor ha incrementat significativament el nombre de demandes d’ajuda. “Actualment, són prop de I m p a r c i a l i d a d 30 famílies que sol·liciten a diari ajuda de productes de primera necessitat, especialment d’aliments. Abans, eren unes 30 famílies al mes”, assenyala Mateu Ballester, president de la Creu Roja a Manacor.